Äger du någon av Apples Iphone eller Ipad och har länge velat få upp det du ser på den lilla skärmen, på din stora tv-skärm? Vill du det, så har du kommit till rätt sida. Här kommer du kunna läsa dig till i detalj hur man gör och vad som behövs och krävs för att du ska slippa behöva kolla på den lilla skärmen hemma i tv soffan.

Apple TV

Det finns två olika alternativ till att koppla upp det du ser på din Iphone eller Ipad på din stora tv-skärm. De olika alternativen kräver olika förutsättningar, såklart. Om vi börja med första alternativet som du säkert känner igen, Apple TV. Apple TV som du hör på namnet är en av Apples produkter. Detta är då ingen stor tv som många tror, utan det är en liten svart box som du kopplar in med en HDMI sladd i din tv. Det som krävs för att du över huvud taget ska kunna använda dig av en Apple TV är att du måste ha ett fungerande Wifi hemma som helst ska kunna klara av att ha flera IP-adresser. Sedan måste du ha kopplat upp dig på samma wifi med din Iphone eller Ipad för att kunna streama video och musik via Appel TV:n och sedan upp på din tv-skärm. Skulle det vara så att ditt wifi ligger nere av någon anledning, fungerar inte detta sätt att streama exempelvis film på. Ibland kan det även vara så att ditt wifi fungerar men att din Apple TV inte hittar den, då finns det ett alternativ som löser det problemet. Det är att du drar en kabel från ditt wifi till din Apple TV som gör att så länge din wifi-dosa fungerar så kommer din Apple TV fungera. Då slipper din Apple TV söka efter sändning hela tiden av ditt wifi.

Används HDMI sladden och en adapter

Det andra alternativet för dig som vill koppla upp det du ser på din Iphone- eller Ipadskärm är att hoppa över dessa trådlösa delar du läste om tidigare. Du väljer alltså att ta det säkra före det osäkra genom att använda dig av en HDMI sladd. Detta kräver dock att du har en tv som har ett eller flera HDMI-uttag. I vanliga fall brukar det inte vara ett problem då alla senare tv-modeller är utrustade med HDMI uttag och massvis med andra. Du som väljer denna metod behöver införskaffa dig en HDMI sladd om du inte redan har en, samt en adapter. Adaptern ska du ha till att koppla in i samma uttag som du kopplar in din laddar-sladd till din Iphone eller Ipad.  Sedan i andra änden som inte sitter inkopplad i exempelvis din Iphone, kopplar du ihop med HDMI-sladden som du sedan trycker in i tv:n. Efter det är allt med sladdar och kopplingar klart, det enda du behöver göra är att ändra kanal på tv:n. Du går in och byter till ett av dina HDMI uttag och så finns sedan det du såg tidigare på din Iphoneskärm, numera på din tv-skärm.

apple-tv-1049876_1920