Som du säkert vet och känner till så är Apple kända för att komma med nya tekniska produkter samt nya uppfinningar. Detta har lett till att Apple numera är en av dem ledande företagen i världen när det gäller deras bransch. Dock har vissa av deras nyheter och uppfinningar inte alltid gått hem hos alla. Här nedanför kommer du kunna läsa om några exempel på dessa tillfällen, då kunder till Apple har klagat och klagomålen har fått företaget att tänka om.

Fick ändra deras första mus

En produkt som Apple lanserade år 1998 var den medföljande musen till årets nya Imac. Denna dator var en bästsäljare som hjälpe Apple att komma på fötter igen, men musen var inte speciellt omtyckt. Musen kopplade man in i den stationära datorn med USB men problemet låg i musens form. Musen var nämligen formad som en puck och va varken skön, snygg eller användbar. All denna kritik mot musen ledde till att de snabbt kom med en ny och mer utvecklad mus.

En annan tabbe Apple har gjort genom tiderna är att de lanserade en Mp3-spelare som inte hade några knappar på sig. Modellen kallas för Ipod Shuffle och tanken var att vi som köpte Mp3-spelaren skulle endast fylla den med våra favoritlåtar så det inte fanns något behov av knappar så vi kunde byta låt. Skulle det vara så att du ville att just en specifik låt skulle spelar så kunde du använda dig av en så kallad Voiceover.

Matta skärmen var inget hit

Apple har genom sina år även lanserat ytterligare en produkt som inte har blivit speciellt omtyckt, nämligen den matta skärmen. År 2008 kom nämligen nya modeller av Apples Macbook Pro och då kunde man köpa datorn med matt skärm. Detta resulterade i att skärmen på datorn inte fungerade speciellt bra i solljus. Några år senare gjorde Apple den matta skärmen som endast ett tillval och kostade några hundralappar extra. Detta gällde då bara i den dyrare prisklassen.

En annan miss som Apple har lyckats åstadkomma är även att man bytte funktion på en knapp under en uppdatering på deras Ipad. Tidigare fanns det en sidoknapp på Ipadens långsida, om man drog den från sida till sida fungerade den som ett rotationslås för skärmen. Sedan kom IOS-uppdateringen och helt plötsligt hade knappen inte alls samma funktion. Efter uppdateringen var det istället en knapp för att sätta på samt stänga av ljudet. Apple gjorde sedan en förändring att användarna senare kan bestämma vilken funktion som ska finnas på knappen med en enkel inställning.

Har lärt sig av sina fel

Alla dessa klagomål och erfarenheter som Apple har lärt sig av, har resulterat i att de som köper nya Iphone 7 och inte gillar dem trådlösa hörlurarna som medföljer kommer man kunna köpa till en slags adapter. Adaptern fungerar så att du stoppar in den i laddningsuttaget och sedan i andra änden kopplar man på sina tidigare hörlur så att man på det sättet kan lyssna på musik. Detta kommer givetvis inte blir speciellt smidigt men detta är just nu den enda lösningen Apple har att komma med.

macbook-606763_1920