Som du säkert vet så har Apple nyligen släppt sin senaste version av Iphone. Det är nämligen Iphone 7 som numera finns i fem olika färger. Tidigare har det Iphone 6 bland annat funnits i svart/grå, rose och guld. Numera har de lagt till silver och en svart blank färg. Givetvis har det skett många andra förändringar på telefonen men som många experter uttrycker sig, så är det ingen världsnyhet.

Släpper snart nytt spel

Apple presenterade sin nya version av Iphone i San Francisco för inte speciellt många dagar sen. Alla som fanns där var övertygade om att Apple skulle lansera en ny Iphone, men däremot var nog inget beredd på att Apple skulle komma med ytterligare överraskningar. Detta var högst osannolikt eftersom Apple har hunnit lansera en ny version av Iphone på rekordtid. De överraskningar som kom förutom nya Iphone 7 var att Apple snart kommer släppa ett nytt spel i samarbete med Super Mario. Spelet kommer heta Super Mario Run och presenterades av Super Marios skapare, Shigeru Miyamot under eventet i San Francisco. Dessutom kommer det komma några förbättringar på Apple Watch som är Apples egna klocka som är framtagen i samarbete med Nike. En av förbättringarna är att du som äger en Apple Watch kommer kunna spela Pokémon Go i den. Det finns även ett ber till kommandon för dig som äger en sådan klocka att använda dig av.

En stor förbättring från de tidigare versionerna av Iphone är att kameran är bättre.  Eller man kanske ska säga kamerorna, eftersom det är två stycken som de flesta har gissat på. Dock gissade de flesta på att den ena kameran skulle vara för svart-vita bilder medan den andra skulle vara för bilder med färg, men så var inte fallet. Istället samarbetar de två kamerorna eftersom de har olika uppsättningar av linser. Den ena har en vidvinkel medan den andra har en telelins. Detta resulterar i att kameran leverera näst intill 3D-lika effekter.

Nya hörlurar till iPhone 7

Dessutom kom det som en väldigt stor överraskning när Apple presenterade sin ny telefon i San Francisco att de har bytt ut hörlurarna. Tidigare som du säkert vet så har hörlurarna haft en sladd som man har kopplat in i antigen botten eller toppen av mobilen. Numera finns det inte ett sådant uttag för hörlurar eftersom hörlurarna inte har någon sladd. Detta kan verka otroligt högteknologiskt, vilket det är eftersom att dina två AirPods kopplas ihop med din Iphone 7 eller din Apple Watch. Detta är ett enormt stort steg som Apple har tagit, som även sätter hög press på konkurrenterna om de ska hålla samma nivå och standard som Apple.

Apple har även bytt ut vissa av hemknappens funktioner. Den har precis samma storlek och utseende som den tidigare har haft på exempelvis Iphone 6s. Dessutom har den kvar funktionerna med gyllene touchen samt id-ringen. Id-ringen är att du kan logga in på mobilen med ditt fingeravtryck utan att behöva använda din kod. Skillnaden är att hemknappen ej går att trycka ner och därmed kan inte gå sönder på et sättet. Telefonen ger ifrån sig en vibration istället.

 

iphone7