Vill du börja spela Pokémon Go men har inte riktigt fått kläm på hur det fungerar? Då har du kommit till rätt sida för här kommer du kunna läsa och få tips om hur man spelar spelet Pokémon Go. En ledtråd innan du läser vidare är att det är en hel del begrepp att lära sig för att kunna utnyttja spelet till max. Detta är helt enkelt en guide för nybörjare.

Förs kommer fyra viktiga saker du bör veta innan du börjar spela Pokémon Go. Först och främst har servern ett väldigt högt tryck på sig med tanke på att spelet är såpass populärt och spelas av väldigt många. Det resulterar i ett servern ibland kan gå ner och att du är tvungen att starta om. Ett tips är även att innan du skapar ett konto hos Pokémon Go så är det smart att skapa ett nytt mail-konto. Loggar du in med det du redan har använt ett tag får spelet tillgång till väldigt mycket av din privata information. Samt att om du är ute på gatorna och spelar Pokémon Go är det smart att ta med sig en laddare så spelet drar väldigt mycket batteri. Till skillnad från andra data-spel då du sitter hemma och kan ladda samtidigt som du spelar, så är det inte jätte bra att vara ute och plötligt laddar ens mobil ut. Det sista tipset till dig innan du laddar ner spelet är att du går försiktigt och ser vart du sätter fötterna. Det har hänt att folk går in i exempelvis lyktstolpar när man går och kollar ner i mobilen.

Candy ger möjligheter att utveckla dina Pokemon

Som du läste tidigare så finns det mycket att lära sig för att kunna utnyttja spelet Pokémon Go till max. Först och främst kan det vara bra att lära sig att kasta en Poké Ball. Detta behöver du göra för att fånga en Pokémon. Det innebär alltså att när en Pokémon figur kommer upp på din skärm ska du kasta Poké Balls på den för att fånga den. Det kan även vara bra att veta vad ”candy” är när du börjar med ditt spelande och eventuellt går in i ditt spelberoende. Candy används i spelet Pokémon Go för att utveckla din Pokémon Go. Godiset finns i olika sorten och en viss Pokémon äter endast en viss godis. Samt att när en Pokémon utvecklas kallas det för ”evolve”. När du har fått tillräckligt med godis av en viss sort som någon eller några av dina Pokémons äter så kan du utveckla din Pokémon och utveckla den till en uppgraderas och mer avancerad variant av sig själv.

CP = Combat Power

När du ha fångat din första Pokémon får du som ett protokoll där det står ord, förkortningar och siffror. Det protokollet visar vad din Pokémons styrkor är. Bland annat står det en CP som är en förkortning av Combat Power, det visar hur stark din Pokémon är.

Du kan även fånga ägg, för att få dem att kläckas behöver du gå 2,5 eller 10 km. I dem kan du få vanliga eller ovanliga Pokemon beroende på vilket ägg du använder.

För fler roliga mobilspel där du inte bara har chansen att fånga Pokemon, här finns chansen att vinna riktiga pengar också. Besök mobilautomaten så får du veta mer!